Universitetet

Lärarstudent!

Som lärarstudent är du en del utav Linköpings Universitet. Du håller antingen till vid Campus Norrköping men troligtvis då du har hittat hit så kommer du tillhöra Campus Valla. Campus Valla ligger strax utanför statskärnan mellan Lambohov och Ryd. Campus Valla är Universitetes största campus med majoriteten utav Linköpings 26 000 studenter.

På LiU finns det ca 2000 lärarstudenter och utav dessa är ca 500 medlemmar i våran sektion, Lärarsektionen. Lärarsektionen är en del utav en större organisation som heter StuFF, det är våran studentkår, ett fackförbund för studenter kan man kalla det. Lärarsektionen representerar då lärarstudenter i denna kår. Men Lärarsektionen gör så mycket mer än att bara representera lärarstudenter. De olika utskotten inom Lärarsektionen har olika arbetsuppgifter. De ordnar fester, spelkvällar, föreläsningar, pubar, sportkvällar (Hurteriträningar), sittningar, pluggstugor med mera. Men det som du som blivande student kanske först och främst kommer stöta på är Nolle-perioden. Det är en period på två veckor i början utav din utbildning som består av lek, skoj och fest allt designat för att du så snabbt som möjligt ska få nya kamrater.

Men vad innebär det då att vara lärarstudent, utöver allt som är så roligt? Jo, det är mycket plugg såklart. Det du behöver ta ställning till är såklart, vilken typ av lärare vill just du bli?

Lärarutbildningen!

Lärarutbildningen på LiU består först och främst av fyra olika inriktingar på campus valla. Lärare F-3, Lärare 4-6, Ämneslärare 7-9 och Ämnselärare Gymnasiet. Beroende på vad du är intresserad utav så har du sedan möjligheter att välja inrikting. F-3 och 4-6 så läser du grundläggande på alla basämnen samt får välja en inriktning inom SO eller NO för att fördjupa dig. Väljer du däremot att läsa till ämneslärare så har du antingen 3 ämnen (7-9) som du fördjupar dig mer eller två ämnen (Gymnasiet) som du fördjupar dig extra mycket i. Det beror helt enkelt på vad du vill göra. Du kan läsa mer om de olika utbildningarna på följande länkar:

© Copyright 2018, Lärarsektionen vid Linköpings Universitet