LÄXMÄSTERIET

Läxmästeriet (LÄX) är Lärarsektionens festeri som anordnar fester och evenemang under året. Våra evenemang är till för både lärarstudenter och andra studenter på campus. Under året har vi ett par evenemang som riktar sig specifikt till dig som lärarstudent.

Du känner igen oss på våra stassar som har ett svart och ett rött ben, och våra hoodies med lila ryggmärken!

Oss hittar du enklast på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/Laxmasteriet, där kan du hålla koll på alla våra evenemang. Vi finns även på Instagram (@laxmasteriet). Följ oss gärna där också!

Vilka vi är i Läxmästeriet hittar du nedanför!


Alice Möller är mitt namn och jag är 23 år gammal. Jag kommer från metropolen Helsingborg som ligger i det älskvärda Skåne. Nu börjar jag mitt andra år på LiU där jag läser ämneslärare på gymnasienivå med ämnena samhälle och religion.

Min post i Läxmästeriet är chef vilket innebär att jag håller koll på allt och alla samt ser till så att arbetet flyter på. Jag är som jultomten och knyter ihop säcken vid arbetets slut. Förutom att plugga älskar jag att dra dåliga skämt, äta falukorv, låtsas att jag tränar, hata på fåglar och hajar samt kolla på Teen Mom på MTV.

Kontakt: chef@laxmasteriet.se

Hej, mitt namn är Johanna och jag är 23 år gammal, jag kommer ifrån den stora metropolen Järna. Jag läser grundskolelärare med inriktning 4-6.

Min post i Läxmästeriet är dekoransvarig, det vill säga, ser du en ballong någonstans på någon av våra tillställningar är det förmodligen jag som blåst upp den. När jag inte pysslar ihop dekor så tycker jag om att hitta på äventyr och resa.

Kontakt: dekor@laxmasteriet.se

Hej! Jag heter Niclas, är 25 år gammal och kommer från den pittoreskt lilla staden Hjo. Jag går mitt tredje år här på LiU och jag läser ämneslärare 7-9 i ämnena svenska, engelska och svenska som andraspråk.

Min post i Läxmästeriet är Webb/PR. Det innebär kort och gott att jag har hand om våra sociala medier samt att jag designar exempelvis lakan som hänger på campus och biljetter som säljs för våra event. Många timmar framför datorn med andra ord. Förutom att plugga tycker jag om dåliga ordvitsar och att läsa om sådant som kallas onödigt vetande.

Kontakt: webb@laxmasteriet.se

Mitt namn är Felicia och jag är en 23-årig tjej som kommer härifrån Linköping. Jag ska nu påbörja mitt andra år på grundlärarprogrammet med inriktning F-3.

Min post i Läxmästeriet är bokning och biljett. Posten innebär att jag ansvarar över allt som behöver bokas inför ett event, såsom lokal och artist m.m. Jag ansvarar även för att biljettsläppen ska bli så bra som möjligt för alla studenter. Mitt stora intresse här i livet är att resa. Så fort tid finns så sticker jag gärna iväg till en varm plats någonstans på jordklotet.

Kontakt: bokning@laxmasteriet.se

Hej! Mitt namn är Victor Olsson och jag är 22 år gammal. Ursprungligen från Hufvudstaden, men sedan två år tillbaka är jag bosatt och studerar i Linköping. Jag studerar till ämneslärare i gymnasiet i ämnena historia och samhällskunskap.

Min post i Läxmästeriet är Ljud/Ljus (läs Blixt och dunder) vilket innebär att jag ansvarar för allt som blinkar och låter. På eventen vi i Läxmästeriet arrangerar kommer du få dansa till grym musik och om du har tur kanske du får önska en låt. Största hobbyn utöver att plugga måste nog vara att umgås med mina fantastiska vänner och kolla på fotboll.

Kontakt: ljudljus@laxmasteriet.se

Tjenis! Malin från Åby här, men vi kan väl säga Norrköping för att göra det lättare. Jag går mitt tredje år på LiU som blivande högstadielärare i ämnena svenska, SVA samt textilslöjd.

Ni kan kalla mig Gordon Ramsey för i Läxmästeriet så har jag posten mat och sittning. Förutom att fixa mat till våra fester så har jag ansvar för annan logistik kring de sittningar vi anordnar. Mat är ett stort intresse men annars så nördar jag gärna ner mig i animerade vuxenserier som South Park, Brickleberry och det bästa av dem alla Family Guy såklart!

Kontakt: sittning@laxmasteriet.se

Hej, mitt namn är Samuel Rasmusson och jag kommer från Trollhättan. Jag fyller 23 år i år och pluggar andra året till gymnasielärare i historia och samhällskunskap.

Min post i Läxmästeriet är lek, vilket innebär att jag står för olika sorters lekstationer och andra roligheter under fester och evenemang. Bäst tycker jag om att äta allt som är gött/onyttigt och bollsport, men mest... lite gött.

Kontakt: lek@laxmasteriet.se

Läxmästeriet 16/17 - Don't go bacon my heart

Tjo fräs, Axel var namnet. 23 årig smålänning med hemvist i Växjö som fortfarande försöker lära sig säga ”r”. Efter några år av diverse bestämde jag mig för att flytta upp till Linköping och börja plugga till lärare. Biologi och naturkunskap är ämnena och nu ska jag påbörja mitt andra år.

Mitt ansvar som kassör i Läxmästeriet är att räkna pengar och andra roliga tråkigheter som rör ekonomi. Excel är ett mycket användbart och förvånansvärt roligt verktyg som är kassörens bäste vän! När jag inte är i B-husets växthus eller bankar pengar är jag lite utav en friluftsmänniska. Vintern med skidåkning är definitivt det bästa på hela året.

Kontakt: kassor@laxmasteriet.se

Hallå! Mitt namn är Elvira och jag är en 21 år gammal tjej från den närliggande staden Norrköping. Jag läser till ämneslärare gymnasiet i ämnena historia och religion och ska nu påbörja mitt andra år är på LiU.

Min post i Läxmästeriet är Textil/Märke, vilket innebär att jag har ansvar för dels de kläder vi har på oss och dels gör alla märken vi säljer i och med våra event. Jag sitter alltså en hel del i Illustrator och Photoshop, något jag tycker är väldigt kul! Förutom att plugga och sitta med Illustrator så älskar jag att resa! Mitt nästa stora resmål jag har nu är backpacking i Sydamerika, vill speciellt till Peru och se Nazcalinjerna.

Kontakt: marke@laxmasteriet.se

Tja, läget? Filip är jag. Filip, vem? Jo jag är en 23-årig pojke som är uppvuxen i den soliga staden Karlstad. Spenderade även 4 roliga år i Stockholm innan jag bestämde mig för att börja plugga till 4-6 grundlärare här i Linköping.

Min post i LÄX är Material & Inköp. Det jag ansvarar över är att se till att allt material finns på rätt plats vid rätt tillfälle, plus att köpa in dessa grejer, såklart. Jag är även riktigt vass på att backa med släp, hyfsat vass i alla fall. När jag inte pluggar (väldigt sällan) så följer jag alla möjliga olika sporter, utövar några färre sporter och äter mat. Leker med kompisar gör jag också.

Kontakt: material@laxmasteriet.se

Hellu! Astrid Wersäll heter jag och är en 21 årig stockholmstjej. Jag pluggar mitt tredje år till ämneslärare gymnasiet i ämnena svenska och religion.

Min post i Läxmästeriet är Öl&bar vilket innebär att jag har hand om allt som har med alkoholen att göra, exempelvis beställa dryck till våra event. Tycker det är en kul post eftersom jag jobbat lite i bar innan och som student har man ju rätt bra koll på dryckesutbudet. I övrigt är jag intresserad av en hel del massa saker som till exempel att fota, skriva, festa, resa, träna, äta och träffa nya roliga människor.

Kontakt: bar@laxmasteriet.se

Hej! Mitt namn är Johanna och jag är en 22 årig Stockholmare som flyttade till världens bästa studentstad Linköping för ett år sen. Jag läser till grundskolelärare årskurs F-3 efter ett byte från Ämneslärare, så därför är jag inne på mitt andra år på LiU men första år som F-3!

Min post är Spons, vad innebär det undrar ni då? Jo, jag tar kontakt med olika företag och frågar om sponsring inför våra större evenemang (till exempel Kravalentine) där vi kan erbjuda ett samarbete. Självklart är det företag som vi anser är hjälpande för oss studenter. Väldigt rolig post ifall man är en social prick och gillar att prata för sin sak! Förutom att jag är en jäkel på att prata så är jag riktigt duktig på frukost. Är man ute efter en redig frukost med nypressad apelsinjuice, vaniljpannkakor, bananpannkakor, scones allt man kan tänka sig så är det mig man ska komma till.

Kontakt: spons@laxmasteriet.se

Hallå! Mitt namn är Kevin och jag är 20 år gammal. Jag flyttade hit ifrån söderns Helsingborg för ett år sedan och läser till ämneslärare mot gymnasiet i ämnena historia och svenska.

Min post i Läxmästeriet är Gyckel. Det är alltså mitt jobb att se till att gyckel skrivs och övas in. Jag sköter även bokningar som är gyckelrelaterade. När jag inte pluggar eller underhåller grannarna med gitarrspel och sång kan man hitta mig i köket, då jag tycker om att laga mat, eller framför datorn fullt upptagen med ett spel eller något Youtube-klipp.

Kontakt: gyckel@laxmasteriet.se

© Copyright 2017, Lärarsektionen vid Linköpings Universitet