FOUL

Det här är FOUL

FOUL är det utskott som på uppgift av StuFF och programledningen arrangerar den två veckor långa mottagningsperioden för nya lärarstudenter, a.k.a. Nolle-P. Att arrangera Nolle-P är ett stort åtagande som kräver många månaders planering för att få ihop en mängd olika faktorer och aktörer att gå ihop och fungera tillsammans. Utöver Nolle-P anordnar vi även vissa andra arrangemang som Pubkvällar och andra festliga sammankomster.

 

Vilka vi är i FOUL hittar du nedanför!


Björn Carlsson

Hej på er! Mitt namn är Björn Carlsson och jag 25 år gammal. Jag kommer ifrån den underbara lilla ön Öland och är inne på mitt andra år som ämneslärare för gymnasiet med ämnena svenska och engelska.

I FOUL är det jag som är general, vilket kort och gott betyder att jag är dirigenten som ser till att FOULs arbete inte stannar upp utan hela tiden går framåt. Under året spenderar man flertalet timmar i olika möten med bland annat StuFF, programledningen och även Lärarsektionens styrelse som jag sitter med i som ledamot. Generalsposten kräver att man lägger ner väldigt många timmar av sin tid på arbetet med FOUL, men det är en otroligt lärorik tid som jag med glädje har lagt ner. 
Att få vara en del av och få leda denna grupp människor framåt är det absolut bästa jag någonsin gjort och hade kunnat göra det igen, hade jag inte tvekat en sekund. Under året har jag lärt känna fantastiskt många personer här på LiU och det är dessa människor som gjort detta året till mitt livs bästa trots att jag inte lärt mig säga rätt namn till någon utav dessa ännu.


Johannes Hilding

Hallå döh! Jag heter Johannes Hilding och är så mycket som 23 år gammal. Jag härstammar från den storslagna metropolen, Östergötlands pärla - Motala. Jag läser till gymnasielärare med inriktning mot historia och filosofi. Flummigt värre!

I FOUL sitter jag på dubbelposten fadderansvarig och sekreterare. Min roll som sekreterare talar egentligen för sig självt om man är bekant med vad en sekreterare gör. Det är jag som dokumenterar FOUL:s arbete genom mötesprotokoll och andra viktiga dokument, samt ser till att dessa organiserade på ett sätt så att resten av gänget inte blir förvirrade. 
Posten som fadderansvarig är dock min främsta uppgift. Det är min uppgift att tillsätta det góa, glada gänget i röda overaller vi kallar för Faddrar. Jag organiserar ansökningsperioder för faddrar, ÖF och FOUL, fadderutbildningar och ser till att information av alla typer hittar ut till rätt personer. Som Fadderansvarig är mitt främsta ansvar att upprätthålla god kommunikation med alla härliga människor som är med och gör Nolle-P och ser till att alla följer de regler som gäller för mottagningen. 
Det bästa med Nolle-P har varit att se hela den väloljade maskinen Lärarsektionen arbeta tillsammans för att skapa något ofantligt coolt! FOUL har gett mig vänner för livet. Någon sa en gång att jag är omgiven av idioter. Det stämmer nog rätt bra det – nio underbara idioter.


Hanna Briheim

Hej!! Hanna Briheim heter jag och är 23 år gammal och kommer från idyllen Vimmerby. Jag läser nu mitt andra år på lärarutbildningen till gymnasielärare med inriktning biologi och kemi. 

I FOUL är det jag som är gyckel- och ljud/ljusansvarig. Det är jag som ansvarar över att gyckel skrivs och tränas in inför uppträdanden. Jag ser även till att ljud och ljus fungerar under olika event, men den största delen av mitt jobb är att skriva gyckel som ska framföras under året. Då gyckel är en sån rolig studenttradition så är alla engagerade i skrivandet och träningarna, vilket gör mitt arbete ganska enkelt. 
Att under detta år ha fått vara gyckelansvarig i FOUL har varit det roligaste jag gjort. Jag har fått lära mig otroligt mycket samtidigt som jag har haft förbaskat kul tillsammans med mina 9 kompanjoner. Att få stå och framföra gyckel som man skrivit framför en publik är helt obeskrivligt och bland det häftigaste jag har upplevt. Detta år har verkligen gett mig minnen för livet och en jäkla massa erfarenhet.


Malin Unelind

Hejsan! Jag heter Malin Unelind, är 22 år gammal och kommer från Smålands mitt, den charmiga staden Växjö. Jag läser nu mitt andra år på lärarprogrammet till gymnasielärare, med biologi och matematik som inrikting. 

I FOUL är jag PR- & Designansvarig, vilket innebär att jag spenderar många timmar med mina vänner -ibland ovänner- Photoshop och InDesign. Ansvarsområdet är väldigt kreativt och roligt och innefattar allt från att designa appen, märken, lakan och biljetter till att driva vår facebooksida och instagram. Dvs. hålla er alla uppdaterade om vad FOUL sysslar med för tillfället. Min största uppgift i år har varit att göra Nollans Lilla, informationsbroschyren som ska hjälpa de nya studenterna under Nolle-P. 
Det här året har jag lärt mig ofantligt mycket, det har varit väldigt utmanande och krävande i sina stunder. Men det är, utan tvekan, det roligaste jag gjort! Jag har fått lära känna fantastiska människor, skrattat mer än någonsin och på köpet fått en bonusfamilj. Hur underbart?


Rodrigo Valladares

Hej! jag heter Rodrigo & jag läser mitt tredje år som ämneslärare för gymnasiet med inriktning biologi och kemi.

I FOUL sitter jag på posten Sponsor- och appansvarig. Som sponsoransvarig är mitt jobb att ta kontakt med olika företag för att skapa samarbeten och därigenom dra in sponsring i form av pengar eller saker. Jag är även appansvarig vilket innebär att jag samarbetar med vår programmerare Patrick från programledningen. Vårt samarbete gäller design av appen efter FOULs önskemål. 

Det har varit otroligt roligt att få vara sponsor- och appansvarig. Jag har fått lära känna nya människor och knutit kontakter vilket är en bonus. Min post rekommenderar jag starkt till dig som kan vara social, trevlig och orädd. Otroligt nog är jag även glad över att få ha jobbat med de andra 9 stolpskotten.


.


Sanna Svanberg Risberg

Hejsan! Mitt namn är Sanna Svanberg Risberg. Jag är 21 år och läser mitt andra år här på Liu. Jag kommer från Stockholm. Jag läser till gymnasielärare i biologi och kemi.

Det är jag som är mat och sittningsansvarig i FOUL 2017. Det innebär att det är jag som planerat och budgeterat maten till Nolle-P samt andra evenemang som vi anordnat eller kommer anordna under året. Under Nolle-P är det inte jag som lagar maten men det är mitt ansvar att se till så det finns mat och att det räcker till alla. Utöver det så har jag gjort sittningsscheman till våra sittningar samt sätt till att de funkat. Som mat och sittningsansvarig har jag även haft kontakt med olika cateringföretag samt ansvarat för inköp hos restauranggrossisten Axfood.

Det bästa med FOUL är svårt att svara på. Det finns så många roliga stunder från detta året som inte går att uppleva på något annat sätt. Men det bästa måste ändå vara mina 9 nya kompisar som jag fått planera och uppleva nolle-p tillsammans med. 

Kom igen det blir kul!


Rickard Hadfy Högström

Hej! Mitt namn är Rickard Hadfy Högström, jag är 23 år gammal och staden som jag är född och uppvuxen i är Nyköping. Jag läser mitt fjärde år här på Linköpings lärarprogram med inriktning mot ämnena Samhällskunskap och Geografi.

Min post i FOUL är och har varit bokning/biljettansvarig. Kort och gott innebär detta att det jag som ansvarar för allt som ska bokas, vilket innebär allt från salarna på campus till större lokaler för event. Tack vare posten som bokningsansvarig har jag insett att de admenistrativa delarna på LIU är väldigt väl uppdelat i små grupperingar så jag har insett att telefonväxeln och mailkontakt är det ”bästa” som finns. Som biljettansvarig är det jag tillsammans med kassören som skall ordna billjetsläppen, för att försöka att de skall ske så smidigt som möjligt. 
Detta år har varit det bästa jag har varit med om, jag har skapat helt fantastiska minnen och fått en mängd nya erfarenheter. Men det viktigaste av allt var att jag fick chansen att träffa och lära känna nio galna men helt fantastiska människor!

 

Julia Lenander

Hej! Jag heter Julia Lenander och kommer från Skånes stolthet Löddeköpinge. Jag är inne på mitt andra år på grundlärarprogrammet 4-6

Min post i FOUL är Dyck & Lekansvarig vilket är en fantastisk kombination. Som namnet avslöjar är en stor del av arbetet dryck-delen där du ansvar för planering och införskaffande av all sorts dryck till FOULs evenemang. Du får även äran att skaffa alkoholtillstånd där du lär dig allt och lite till om alkohol. När det kommer till Lek-delen är ditt största ansvar att ha hand om Nolle-uppdrag, hembesök och lite annat smått och gott som sker före, under och efter Nolle-p. 

Att få chansen att vara med i FOUL har varit bland det roligaste i mitt liv. Jag har fått massor av nya erfarenheter allt från att planera ett Nolle-p till att bygga ett fort av alkohol. Men vad är väl erfarenheter när man fått chansen att jobba med 9 fantastiska människor och skapat minnen man sent kommet glömma. Skratt och tårar är något som hör till vardagen men vilken familj har inte lite småkäbbel ibland.Henrik Jalking

Hej på er, mitt namn är Henrik Jalking. Jag är 23 år gammal och jag är ursprungligen från en stad utanför Göteborg, vid namn Lerum. Jag pluggar nu mitt tredje år som ämneslärare med inriktning svenska och samhällskunskap.

Min roll i FOUL är materialansvarig. Under Nolle-P är det jag som sköter transporten av i stort sett allt material som kan tänkas användas under evenemangen. Allt ifrån tält och grillar till diskborstar och såpa ansvarar jag för att ta med. När evenemangen sedan är slut, är det även jag som ansvarar för att skräp blir slängt och att pant blir pantad. För att underlätta transporter skriver jag även logistikscheman för hur bilarna och släpkärran ska förflytta sig under hela Nolle-P. Innan Nolle-P gör man som materialansvarig lite annat. Under vårterminen ansvarar man för att fixa representationskläder till FOUL, allt ärmar till Ovven till Solglasögon, man ansvarar även att alla kläder blir tryckta. 
Året som FOUL har varit otroligt roligt, man får verkligen ta del av hela studentlivet och lära känna många nya och härliga människor, både i sektionen och utanför. Men det bästa med FOUL har onekligen varit att få komma nära mina 9 fina kollegor i FOUL, vi har skapat minnet för livet!

 

Fridah Ljunggren

Hej! Fridah Ljunggren heter jag. Jag är 25 år gammal och kommer från världens ände; Trosa. Jag läser just nu andra året på Lärarutbildningen med inriktning till grundskolelärare årskurs F-3.

I FOUL har jag posten kassör, vilket innebär att det är jag som har hand om utskottets ekonomi. Min uppgift är främst att lägga upp en budget för Nolle-P (och våra andra event) som gruppen får arbeta utefter. Jag följer sedan upp eventen kontinuerligt och jobbar mycket med bokföring och fakturering vilket har gjort mig till en självutnämnd Excel-expert. Att betala med FOUL-kortet har varit extra kul för att chocka gamla gubbar i kön på Systembolaget till exempel.

Det bästa med FOUL-året är dock alla lärorika, utmanande och roliga tillfällen jag fått uppleva tillsammans med dessa sjuka (underbara) människor. Att vara med i FOUL är nog det bästa jag gjort i hela mitt liv! Men det bästa med allt var ändå att jag inte var först med att bryta attityden

 

© Copyright 2018, Lärarsektionen vid Linköpings Universitet